6 月 2 日 (星期日) | 會員登記|會員中心
Canon 單反討論區
Post new topic   Reply to topic  到最上層  |  回到主題  |  搜尋 
頁數: « 1... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ...54 »共 800 回應
上個主題 :: 下個主題  
作者 訊息

nobody123

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 16 日

攝影眼 dorothy&leica

#1 爸爸成日講帶相機喺身用攝影眼捕捉光與影,就可以把生命中的喜樂歡欣的每一刻拍下 ;所以我都想擁有攝影眼,去捕捉生命中美好的每一刻
Photobucket
#2 攝影眼;發掘生命、記錄生命意義的直覺
Photobucket
#3 point & shoot , 我喜歡那份感覺
Photobucket
#4 就算好細微的事物,我都會用心去感受
Photobucket
#5 我要拍下飛機在夕陽天空下飛舞的一剎
Photobucket
#6 我要拍下媽媽動人的一刻
Photobucket
#7 我是攝影人
Photobucket
#8 我要捕風
Photobucket
#9 我要捉影
Photobucket
#10 無論角度幾難
Photobucket
#11 幾遠
Photobucket
#12 幾近
Photobucket
#13 我相信只要我在不斷流逝的時間用心去拍
Photobucket
#14 爸爸、媽媽和細妹都會欣賞
Photobucket
#15 因為愛是我攝影的動力
Photobucket
#16 愛是我生命的意義
Photobucket
#17 愛使我温暖
Photobucket
#18 愛使我不斷成長
Photobucket
#19 不斷反覆學習
Photobucket
#20 將來我一定會成為一個生命滿有彩色的攝影人
Photobucket
#21 我是誰?
Photobucket
#22 我叫樂欣(喜樂歡欣的意思) 就是爸爸開場白說要把他生命中的喜樂歡欣都要用攝影眼拍下的model
Photobucket
#23 我用攝影眼去感受愛,因為只要你肯用心去感受,愛是無處不在
Photobucket
Back to top

andypingtang

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 16 日

nobody123 ching 簡直要起身鼓掌十分鐘!
觀看用戶檔案 回覆 Back to top

kingyang

上載我的肖像

以後的高手就是他了

kingyang

上載我的肖像

1.
大Q◆ティー タイム
2.
大Q◆ティー タイム
3.
大Q◆ティー タイム
4.
大Q◆ティー タイム
5.
大Q◆ティー タイム
6.
大Q◆ティー タイム
7.
大Q◆ティー タイム
8.
大Q◆ティー タイム
9.
大Q◆ティー タイム
10.
大Q◆ティー タイム
11.
大Q◆ティー タイム
12.
大Q◆ティー タイム
13.
大Q◆ティー タイム
14.
大Q◆ティー タイム
15.
大Q◆ティー タイム
16.
大Q◆ティー タイム

感謝點閱,完整版放在
http://album.blog.yam.com/yanggogo&folder=8867094

layer

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 18 日

nobody己經突破咗自己不在停留在技術層面之上了!
用相片來表達連貫的故事性, 電影味濃, 精心細密的編排, 觸動到我的心靈了~
祈望欣賞多些這類作品啊~
nobody兄, 謝謝你.

layer

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 18 日

Bobody,
構圖精彩
#1-#23 All Like ^_^

garrickfung

上載我的肖像

nobody師兄,請問你相的色調係咪後制定係可以喺相機裡有得調呢?

aw730

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 19 日

對我都想請教下NOBODY123, 我用600D, 對比度高同清晰度低教左, 咁個WB 係咪教去GREEN+RED?

aw730

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 19 日

我係新手一名咋.. 請各位教下我.. 因為成日覺得部機D 色唔夠...

同埋我唔見部機有AE LOCK

Taihung007

上載我的肖像

Nobody Bro,

感覺勝於一切! very good!

aw730

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 21 日

點解冇人答我??

nobody123

上載我的肖像
題目Re: (((( 人像特區 ))))     Post time: 9 月 21 日

thanks layer & taihung ching
garrickfung ching 相是用raw拍再去lightroom用(預設集)後製,機身好難調好
aw730 ching 這個forum分四組
1.家庭組
2.吹水組
3.海外組
4.攝影團組
近排各組狀態
1潛水
2只討論爭議題
3.只貼圖
4.長期活躍中....
去問佢地好啲 http://www.dcfever.com/forum/read.php?f=12&i=98270&t=98270&phorum_auth=8fee5aeee33841bee536165fa9cf7eec&page=367

一日canon唔出新機...相信都幾悶 *.*

look_yau

上載我的肖像

I am group #5 "Dragon Friend" division XD

Marksman01

上載我的肖像

Haha I'm going to be 路人甲 !!!!

Xavierlo1679

上載我的肖像

nobody123師兄

借問聲你 D 相係LIGHTROOM 既預設集???
係本身有定係 DOWNLOAD??

我一直都好愛 D D 風格....但一直執唔到

頁數: « 1... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ...54 »共 800 回應
Post new topic   Reply to topic  到最上層  |  回到主題  |  搜尋 

討論區列表  |  Need a Login? Register Here 
 User Login
 User Name:
 Password: